søndag 1. desember 2013

Eplecrumble med hvit gløgg fra Nicolas Vahé


Siden første luke i vår julekalender inneholdt Nicolas Vahé sin deilige gløgg, så tenkte vi å dele en deilig oppskrift med hand hvite gløgg. Husk å kjøpe gløggen på nettbutikken i dag, rabatten varer nemlig ut dagen!

Eplecrumble med Creme Fraiche tilsatt hvit gløgg
1/2 kg epler
150 gram marsipan
150 gram sukker
75 gram mykt smør
2,5 havregryn
1 vaniljestang
8 spiseskjeer creme fraiche

Skrell eplene og del dem i terninger. Vend eplebitene i rosegeleen og hell blandingen over i en ildfast form på cirka 25cm. Riv marsipanen på et rivjern og dryss over eplene. Bland havregryn, smør, sukker og frøene fra vaniljestangen. Bland dette med en stavmikser eller foodprocessor til det får en deigete konsistens. Fordel blandingen over eplene og stek i ovenen i cirka 30 minutter på 200 grader. Server med lun creme fraiche rørt inn med gløgg ekstrakten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar